Locatie

Recreatiedomein Blaarmeersen Gent – Zuiderlaan 5 9000 Gent

 

Het parcours

Een pittige natuurloop doorheen de groene looplong van Gent. 6 uitdagende rondjes van 3KM met telkens een passage over de 'Stairway to heaven'…

 

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer vanaf het station:

 • Er is een rechtstreekse busverbinding (ongeveer 15 minuten onderweg) van station Gent - Sint-Pieters naar de Blaarmeersen (bus 41-43/eindhalte).
 • Er is een rechtstreekse busverbinding van station Gent - Dampoort (ongeveer 45 minuten onderweg) naar de Blaarmeersen (bus 38-39/eindhalte).

Openbaar vervoer vanuit het stadscentrum

 • Er is een rechtstreekse busverbinding (ongeveer 25 minuten) van de Korenmarkt naar de Blaarmeersen (bus 38-39/eindhalte).

Met de auto

 • De hoofdingang van Sport- en Recreatiepark Blaarmeersen bevindt zich aan de Zuiderlaan. De inrit is gesitueerd tussen de Topsporthal (blauw gebouw) en het Huis van de Sport (rood gebouw). 
 • GPS-coördinaten: N 51°02'52'' O 03°40'59''
 • Vanuit Brussel of Oostende via de E40: afrit 13 'Drongen/ Gent West'. Rij in de richting van Gent en volg de borden Blaarmeersen.
 • Vanuit Antwerpen of Kortrijk via de E17: op de verkeerswisselaar in Zwijnaarde ( afrit 15 ) neemt u de E40 richting Oostende. Volg nu de wegbeschrijving vanuit Brussel via E40.

 

Parkeren

Ruime parkeerfaciliteiten in het recreatiedomein zelf, onder andere aan het wielercentrum Eddy Merckx.

 

Onthaal en registratie

De ploegkapiteins en de individuele deelnemers melden zich tussen 13 en 14u30 in de inkomhal van 'Le Beach House'. Hier worden de borstnummers en chips overhandigd.

 

Gratis sporttasbewaring

Wij bieden jullie graag gratis bewaring van de sporttassen aan in het strandgebouw. De sporttassen kunnen bij onze medewerkers na de wedstrijd worden gerecupereerd in ruil voor je borstnummer. Je krijgt er dan nog een goodiebag bovenop!

 

ONLINE VOORINSCHRIJVINGEN:

De inschrijving staat open voor iedereen: recreanten, competitielopers, teams van verenigingen tot bedrijventeams, gelegenheidsteams, familieteams of gemengde teams.

25 Euro/ploeg of 10 Euro/individuele deelnemer. De online inschrijvingen zijn open tot met dinsdag 6 maart 2018 om 23u59.

 

NIEUW vanaf 25/1/2018 - STARTBEWIJZEN IN VOORVERKOOP

Verlies op 10 maart geen tijd en ga direct naar het startvak... Er liggen nu ook startbewijzen in voorverkoop klaar bij Go Sport Gent aan dezelfde prijs als de online voorinschrijving. Net zoals de online-voorinschrijving eindigt de voorverkoop op dinsdag 6 maart 2018. Go Sport Gent (Dok Noord) is ook open op zondag van 10 - 18 uur.

 

Daginschrijving voor individuele deelnemers aan 12 Euro/deelnemer. Estafetteteams betalen 30 Euro.

 

Estafette

Een ideale kans om aan teambuilding te doen. Estafetteteams, bestaande uit maximum 6 leden, leggen na mekaar een rondje af van 3 KM. Je beslist zelf hoeveel rondjes je voor je rekening wil nemen.

 

Individueel

18 KM of 6 rondes van 3 KM. Als individuele deelnemer kan je gerust ook bij een ploeg aansluiten. Jouw eerste ronde(s) tellen dan ook voor het resultaat van de estafetteploeg waar je deel van uitmaakt.

 

Voor deelnemende politiemedewerkers geldt de Blaarmeersentrail als BELGISCH KAMPIOENSCHAP. Meer info vind je onderaan deze pagina.

 

Start en aankomst

zijn op het strand gesitueerd, ter hoogte van Le Beach House. Het parcours is zodanig georiënteerd dat je onderweg en op het wisselpunt aangemoedigd kan worden door supporters en medelopers.

Startschot om 15.00 uur. De aflossingsbox is enkel toegankelijk voor deelnemers tijdens hun passage. De aflossende deelnemers wachten hun loper op voorbij het einde van de aflossingsbox.

 

Goede Doel

De Blaarmeersentrail 2018 gaan we opnieuw koppelen aan een goed doel. Net zoals vorig jaar steunen we 2 héél bijzondere goede doelen: vzw De Kruiskenshoeve én vzw Zwerfgoed. Beide zijn niet-gesubsidieerde time-outprojecten. Om hun werking structureel te kunnen onderbouwen, is een vaste inkomensstroom onontbeerlijk. Door jullie deelname worden beide projecten alvast flink gesteund. Waarvoor onze OPRECHTE DANK!!

 

Elektronische tijdopname verzorgd door SQM time 'Sports Quality Time Measuring'

 

Eendagsverzekering inbegrepen

 

Kleed- en douchemogelijkheid

In het strandgebouw (vlakbij de start en aankomst).

 

Medaille-uitreiking

Zo snel mogelijk na aankomst van de laatste loper(s) op het strand.  

 

Medailles voor volgende categorieën:

  1. Damesteams

  2. Gemengde teams

  3. Herenteams

 

  1) eerste 3 dames individueel overall

  2) eerste 3 heren individueel overall

Belgisch Kampioenschap Trail voor politiediensten

gallery/logo_bpsb
gallery/logo_bpsb

Estafette

Politieploeg = minstens 2 leden maken deel uit van de geïntegreerde politie. Je kan dus jouw politieploeg verder uitbreiden met vrienden, familie, …   Een ideale kans om aan teambuilding te doen. Estafetteteams, bestaande uit maximum 6 leden, leggen na mekaar een rondje af van 3 KM. Je beslist zelf hoeveel rondjes je voor je rekening wil nemen.

 

Individueel

Voor alle leden van de geïntegreerde politie. 18 KM of 6 rondes van 3 KM. Als individuele deelnemer kan je gerust ook bij een ploeg aansluiten. Jouw eerste ronde(s) tellen dan ook voor het resultaat van de estafetteploeg waar je deel van uitmaakt.

 

Categorieën BK Politie:

Ploegen:

 • Herenploegen
 • Damesploegen
 • Gemengde ploegen

Individueel:

 • Dames -40 jaar
 • Dames +40 jaar
 • Dames +50 jaar
 • Heren -40 jaar
 • Heren +40 jaar
 • Heren +50 jaar

De Blaarmeersentrail is een organisatie van de koninklijke gentse politie atletiekclub