Op 8 april 1958 vonden enkele overtuigde sporters van het toenmalige Gentse politiekorps dat de tijd gekomen was om een atletiekclub op te richten. Op nationaal vlak waren enkele korpsen al een stap verder en wedijverden met elkaar in diverse sportdisciplines.

Een voetbalploeg was op dat moment al succesvol actief. En precies daarom werd ook de noodzaak aangevoeld om voor de liefhebbers van de atletieksport een eigen club op te richten.


Julien Calemyn was in de voetbalclub een van de actieve sporters die ook het initiatief nam om samen met enkele collega’s een atletiekclub op te richten.

De atletiekclub werd gelanceerd onder het pseudoniem G.P.A.C., onder het voorzitterschap van commissaris André Bontinck.

Op 21 maart 1959 organiseerde de G.P.A.C. haar eerste “Grote Politieveldloop” op het Storyplein in Steenakker in Gent.

Mede door de jarenlange inzet van ere-voorzitter Willy De Smet kregen wij de koninklijke titel toebedeeld, wat ons voortaan als Koninklijke Gentse Politie Atletiekclub door het leven deed gaan.

Dat sportlui van de KGPAC succesvol waren, bleek bij de toekenning van de Trofee voor Sportverdienste "Baron de Broqueville-Sanders" in 1989. Dit is de hoogste onderscheiding die door de BPSB (Belgische Politie Sportbond) in het leven werd geroepen. Deze trofee weerspiegelt het sportief en sociaal imago van de BPSB en blijft het statussymbool van de sportfederatie.

Ook dezer dagen hebben we in onze club enkele “toppers”. Zij zijn onze sportieve ambassadeurs in binnen- en buitenland en zijn een stimulerende uitstraling voor onze ganse vereniging en een motiverende factor voor onze recreatieve sportbeoefenaars! Elkaar daarbij op een nuttige en ongedwongen manier in een sportieve sfeer ontmoeten bevordert bovendien de teamgeest en de harmonieuze samenwerking tussen de verschillende politieambtenaren.

 

 

 

Historiek

Kalender

WATERSPORTBAANLOOP 31 MEI 2017

 

De KGPAC versterkte opnieuw de ploeg van de KSGS (Koninklijke Sportvereniging Gents Stadspersoneel) in de Watersportbaanloop voor Vlaamse bedrijven. Onze ploegmakker Jan BRYS liet het hele deelnemersveld achter zich en won met volle overtuiging de individuele wedstrijd! Mede door de resultaten van Ivan Verstraeten en jullie verslaggever, slaagde de KSGS er voor het eerst in het ploegenklassement te winnen!

Klik hier voor de volledige uitslag.

gallery/gosport logo arthur

KGPAC nieuws

 

UITSLAGEN HERFST EN WINTER LOOPCIRCUIT 2017 - 2018:

 

*Vrijdag 6 oktober 2017: Kortenberg  -  uitslag

*Vrijdag 20 oktober 2017: Gent  memorial Noël Palfliet

uitslag

*Vrijdag 17 november 2017: Kasterlee  -  uitslag

*Zondag 26 november 2017: Roeselare  -  uitslag

Van 21 tot en met 25 juni 2017 vonden in Gent de 21st European Company Sport Games plaats (ECSG 2017) - de Olympische Spelen voor bedrijven. Tijdens dit uniek sportevent namen meer dan 5.000 atleten afkomstig van bedrijven uit heel Europa het tegen mekaar op in verschillende sportdisciplines.

Liefst 10 KGPAC-atleten gaven tijdens de ECSG het beste van zichzelf… Onder de vlag van de KSGS (Koninklijke Sportvereniging Gents Stadspersoneel) vertegenwoordigden wij het ‘TEAM GENT’ om in verschillende disciplines de kleuren van de Stad Gent te verdedigen.

Lees hier het uitgebreide verslag mét foto's

 

gallery/ecsg 2017 logo
gallery/bk mountainbike 2017
gallery/h520q85_z2017_116_017

KGPAC wint liefst 6 medailles!

Zilver voor Yoeri Coopman!

Ondanks een sterk deelnemersveld, fietste Yoeri Coopman op 8 september naar de 2e plek op het BK Mountainbike (H-40) te Kasterlee.

Bij de H+40 behaalde Joel Bouche een mooie 12e plaats en Alain Kerwyn een mooie 18e plaats!

 

PROFICIAT!!

gallery/yoeri bk mtb 2017
gallery/marathon hoogboom 2018
gallery/lid worden van de kgpac