Op 8 april 1958 vonden enkele overtuigde sporters van het toenmalige Gentse politiekorps dat de tijd gekomen was om een atletiekclub op te richten. Op nationaal vlak waren enkele korpsen al een stap verder en wedijverden met elkaar in diverse sportdisciplines.

Een voetbalploeg was op dat moment al succesvol actief. En precies daarom werd ook de noodzaak aangevoeld om voor de liefhebbers van de atletieksport een eigen club op te richten.


Julien Calemyn was in de voetbalclub een van de actieve sporters die ook het initiatief nam om samen met enkele collega’s een atletiekclub op te richten.

De atletiekclub werd gelanceerd onder het pseudoniem G.P.A.C., onder het voorzitterschap van commissaris André Bontinck.

Op 21 maart 1959 organiseerde de G.P.A.C. haar eerste “Grote Politieveldloop” op het Storyplein in Steenakker in Gent.

Mede door de jarenlange inzet van ere-voorzitter Willy De Smet kregen wij de koninklijke titel toebedeeld, wat ons voortaan als Koninklijke Gentse Politie Atletiekclub door het leven deed gaan.

Dat sportlui van de KGPAC succesvol waren, bleek bij de toekenning van de Trofee voor Sportverdienste "Baron de Broqueville-Sanders" in 1989. Dit is de hoogste onderscheiding die door de BPSB (Belgische Politie Sportbond) in het leven werd geroepen. Deze trofee weerspiegelt het sportief en sociaal imago van de BPSB en blijft het statussymbool van de sportfederatie.

Ook dezer dagen hebben we in onze club enkele “toppers”. Zij zijn onze sportieve ambassadeurs in binnen- en buitenland en zijn een stimulerende uitstraling voor onze ganse vereniging en een motiverende factor voor onze recreatieve sportbeoefenaars! Elkaar daarbij op een nuttige en ongedwongen manier in een sportieve sfeer ontmoeten bevordert bovendien de teamgeest en de harmonieuze samenwerking tussen de verschillende politieambtenaren.

Historiek

KGPAC Nieuws

 

BK TRIATLON EN DUATLON te Hooglede - 3 medailles voor KGPAC-leden 

 

Donderdag 21 mei 2015 organiseerde de PZ Riho het Belgisch Kampioenschap duatlon (individueel + ploegen) en triatlon.

Alain Callebaut werd Belgisch Kampioen individueel in de duatlon
Bart Cosyn en Andy De Dobbeleer behaalden brons in de ploegenduatlon. Ze eindigden achter Wim Coussement (KGPAC-lid) en zijn collega Pedro Nollet van de PZ Riho. Hier ging de titel naar het duo Cloet - Devrome van de PZ Oostende. 

Voor de volledige uitslagen klik hier

 

 

Openingscross in oudenaarde kleurde blauw

Op vrijdag 2 oktober 2015 had de politiecross van Oudenaarde plaats. In maar liefst 4 categorieën bleken we de sterkste. 

Uitslag KGPAC-atleten:      D+35: 1. Nadia De Rycke     D +45: 1. Marleen Thijs     H -40: 2. Alain Callebaut  4. Tony Godart

                                             H +40: 1. Wim Coussement   2. Andy De Dobbeleer     H +60: 1. Ivan Verstraeten  4. Eddy Verstichel

 


13 november 2015 - cross kortenberg 

Uitslag masters+dames     uitslag seniors

 

 

20 november 2015 - cross kasterlee uitslag

 

 

 

 

volgende cross: 29 januari 2016 in DOUR